22 ترفند طلایی برای خوشمزه تر شدن غذا (برگرفته از نی نی سایت)

همه ما دوست داریم غذای خوشمزه و لذیذی سر سفره داشته باشیم. گاهی اوقات با وجود تلاش زیاد، نتیجه آنطور که باید دلچسب نیست. اینجاست که تجربه های دیگران به کمک میآیند! در این پست، 22 ترفند خوشمزه شدن غذا رو از گفتگوهای پربار مادران در نی نی سایت براتون جمع آوری کردیم. با ما همراه باشید:
این ترفندها حاصل سالها تجربه پخت و پز خانگی و خلاقیت مادران ایرانی است. امیدواریم به دردتون بخوره:
- ✳️ترفند شماره 1: پیاز داغ جادویی: راز خوشمزگی خیلی از غذاها، پیاز داغ عسلی و کاراملیه! حسابی صبر کنید و با حرارت ملایم سرخش کنید تا طلایی بشه.
- ✳️ترفند شماره 2: سیر طلایی: سیر رو در اواخر پخت اضافه کنید تا عطرش حفظ بشه و غذا تلخ نشه.
- ✳️ترفند شماره 3: ادویه جات تازه: ادویه های کهنه رو دور بریزید و ادویه های تازه و با کیفیت تهیه کنید. عطر و طعمشون زمین تا آسمون فرق داره!
- ✳️ترفند شماره 4: تفت دادن ادویه: قبل از اضافه کردن ادویه به غذا، کمی تفتشون بدید تا عطرشون آزاد بشه.
- ✳️ترفند شماره 5: آب قلم: بهرهگیری از آب قلم به جای آب معمولی، طعم غذا رو فوق العاده می کنه.
- ✳️ترفند شماره 6: رب گوجه فرنگی تفت داده شده: رب رو قبل از اضافه کردن به غذا، با کمی روغن تفت بدید تا رنگ و طعمش باز بشه و خامی اون از بین بره.
- ✳️ترفند شماره 7: زعفران دم کرده غلیظ: زعفران رو با یخ دم کنید تا رنگ و عطر بهتری داشته باشه.
- ✳️ترفند شماره 8: آبلیمو تازه: به جای آبلیمو صنعتی، از آبلیمو تازه استفاده کنید. طعمش خیلی بهتره.
- ✳️ترفند شماره 9: سبزیجات معطر: بهرهگیری از سبزیجات معطر تازه مثل جعفری، گشنیز، نعنا و شوید، عطر و طعم فوق العاده ای به غذا می بخشه.
- ✳️ترفند شماره 10: آب نارنج: آب نارنج طعم ترش و ملسی به غذا میده و خیلی خوشمزه اش می کنه.
- ✳️ترفند شماره 11: سماق: سماق طعم ترش و دودی به غذا میده و برای کباب و جوجه کباب عالیه.
- ✳️ترفند شماره 12: روغن زیتون بکر: در آخر پخت کمی روغن زیتون بکر اضافه کنید تا عطر و طعم بی نظیری به غذا بده.
- ✳️ترفند شماره 13: فلفل دلمه ای رنگی: بهرهگیری از فلفل دلمه ای رنگی علاوه بر طعم، ظاهر غذا رو هم زیباتر می کنه.
- ✳️ترفند شماره 14: کمی شکر: اضافه کردن مقدار کمی شکر به غذاهای ترش و ملس، طعم اونا رو متعادل می کنه.
- ✳️ترفند شماره 17: مزه دار کردن گوشت قبل از پخت: گوشت رو قبل از پخت با ادویه جات و پیاز و آبلیمو مزه دار کنید.
- ✳️ترفند شماره 18: بهرهگیری از کره: اضافه کردن کره به غذا، طعم لذیذی بهش میده.
- ✳️ترفند شماره 19: اضافه کردن کمی دارچین: دارچین به بعضی از غذاها، مثل خورش قیمه، طعم بی نظیری میده.
- ✳️ترفند شماره 20: حرارت مناسب: حرارت مناسب در طول پخت، نقش مهمی در طعم و بافت غذا داره.
- ✳️ترفند شماره 21: اضافه کردن قارچ: قارچ طعم و بافت خوبی به غذا میده.
- ✳️ترفند شماره 22: نمک در آخر پخت: نمک رو در آخر پخت اضافه کنید تا طعم غذا رو بهتر حس کنید.
امیدوارم این ترفندها به شما کمک کنه غذاهای خوشمزه تری بپزید!
منتظر نظرات و تجربه های شما هستیم!
نوش جان!
ترفندهای خوشمزه شدن غذا: خلاصه تجربه ها در نی نی سایت (22 مورد)
1. راز طلایی: تفت دادن پیاز
خیلی از کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که تفت دادن درست و اصولی پیاز، پایه و اساس طعم خوب خیلی از غذاهاست. اجازه بدید پیاز با حرارت ملایم و حوصله سرخ بشه تا حسابی کاراملی بشه و شیرینی طبیعی خودش رو آزاد کنه. همچنین اضافه کردن ادویه ها در انتهای تفت دادن پیاز باعث میشه عطر و طعم ادویه ها بیشتر آزاد بشه و غذا خوش عطرتر بشه. مواظب باشید پیاز نسوزه چون طعم غذا رو تلخ می کنه. بهرهگیری از کره به همراه روغن در تفت دادن پیاز، عطر فوق العاده ای به غذا میده. اگر عجله دارید می تونید یک قاشق شکر به پیاز در حال تفت اضافه کنید تا زودتر طلایی بشه. بعضی ها معتقدند اضافه کردن یک حبه سیر رنده شده در انتهای تفت دادن پیاز، طعم غذا رو چند برابر بهتر می کنه.
2. معجزه ادویه ها
ترکیب و مقدار مناسب ادویه ها می تونه یه غذای ساده رو تبدیل به یه شاهکار کنه. از ادویه های تازه استفاده کنید و اونها رو درست قبل از استفاده آسیاب کنید تا عطرشون حفظ بشه. زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، زیره، دارچین و زنجبیل از جمله ادویه های پرطرفدار در بین کاربران نی نی سایت بودند. برای خورشت ها می تونید از ادویه های مخصوص خورشت استفاده کنید که ترکیبی از چند ادویه مختلفه. اضافه کردن کمی جوز هندی رنده شده به بعضی از غذاها طعم بی نظیری میده. مراقب باشید در بهرهگیری از ادویه ها زیاده روی نکنید چون ممکنه طعم غذا رو خراب کنه. ادویه ها رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا عطرشون از بین نره. برای غذاهای هندی می تونید از ادویه های گرم مثل کاری و گرام ماسالا استفاده کنید.
3. آب قلم، عصاره جادویی
اضافه کردن آب قلم یا عصاره گوشت به غذا، یه طعم عمق دار و لذیذی بهش میده. اگه وقت دارید خودتون آب قلم درست کنید وگرنه می تونید از عصاره های آماده استفاده کنید. آب قلم رو می تونید فریز کنید و هر وقت خواستید ازش استفاده کنید. آب قلم رو به آرومی به غذا اضافه کنید و اجازه بدید طعمش به خورد مواد بره. بهرهگیری از استاک مرغ خونگی هم می تونه به اندازه آب قلم موثر باشه. اگر رژیم گیاهخواری دارید می تونید از استاک سبزیجات استفاده کنید. مراقب باشید آب قلم شور نباشه چون ممکنه غذا رو شور کنه. برای تهیه آب قلم می تونید از استخوان های گاو، گوسفند یا مرغ استفاده کنید.
4. سبزی های معطر، طعم بهشتی
بهرهگیری از سبزی های معطر تازه یا خشک، عطر و طعم بی نظیری به غذا میده. جعفری، گشنیز، نعنا، ترخون و مرزه از جمله سبزی های پرکاربرد در آشپزی ایرانی هستند. سبزی ها رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا عطرشون حفظ بشه. می تونید سبزی ها رو خرد کنید و فریز کنید تا همیشه در دسترس باشند. برای بعضی از غذاها مثل آش، سبزی های خشک عطر بهتری دارند. از سبزی های ارگانیک استفاده کنید تا از سلامت اونها مطمئن باشید. برای طعم دهی به غذاهای دریایی می تونید از شوید و جعفری استفاده کنید. اضافه کردن کمی ریحان به سالاد طعم فوق العاده ای بهش میده.
5. آبلیمو، چاشنی ترش و خوشمزه
آبلیمو تازه، یه چاشنی فوق العاده برای ترش و خوشمزه کردن غذاست. آبلیمو رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا طعمش حفظ بشه. می تونید آبلیمو رو فریز کنید تا همیشه در دسترس باشه. از آبلیموهای صنعتی که مواد نگهدارنده دارند استفاده نکنید. آبلیمو رو به تدریج به غذا اضافه کنید تا ترشی غذا زیاد نشه. برای غذاهای دریایی، آبلیمو یه چاشنی ضروریه. آبلیمو می تونه بوی بد بعضی از گوشت ها رو هم از بین ببره. به جای آبلیمو می تونید از آب نارنج هم استفاده کنید.
6. رب گوجه فرنگی، رنگ و لعاب بی نظیر
رب گوجه فرنگی، علاوه بر رنگ و لعاب، طعم خوبی هم به غذا میده. رب رو قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت بدید تا طعم خامی اون از بین بره. رب رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از رب های با کیفیت استفاده کنید تا غذاتون خوشرنگ بشه. رب رو به تدریج به غذا اضافه کنید تا رنگ غذا زیاد تیره نشه. برای ترش تر شدن غذا می تونید کمی رب انار بهش اضافه کنید. رب خانگی طعم خیلی بهتری نسبت به رب های صنعتی داره. برای از بین بردن طعم ترش رب می تونید کمی شکر بهش اضافه کنید.
7. زعفران، عطر و طعم پادشاهی
زعفران، یکی از گرانبهاترین ادویه های جهان، عطر و طعم بی نظیری به غذا میده. زعفران رو قبل از استفاده با کمی آب جوش دم کنید تا رنگ و عطرش آزاد بشه. از زعفران اصل استفاده کنید تا از عطر و طعم واقعی اون لذت ببرید. زعفران رو در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری کنید. زعفران رو به تدریج به غذا اضافه کنید تا رنگ غذا زیاد تیره نشه. اضافه کردن کمی گلاب به زعفران دم کرده عطر اون رو چند برابر می کنه. زعفران رو می تونید فریز کنید تا همیشه در دسترس باشه. برای طعم دهی به برنج، زعفران یه گزینه عالیه.
8. سیر، طعم دهنده جادویی
سیر، یه طعم دهنده فوق العاده برای خیلی از غذاهاست. سیر رو می تونید به صورت رنده شده، خرد شده یا پوره شده به غذا اضافه کنید. سیر رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا عطرش حفظ بشه. مراقب باشید سیر نسوزه چون طعم غذا رو تلخ می کنه. می تونید سیر رو با روغن زیتون تفت بدید و بعد به غذا اضافه کنید. برای از بین بردن بوی سیر از دهان می تونید جعفری بجوید. سیر رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به غذاهای دریایی، سیر یه گزینه عالیه.
9. فلفل دلمه ای، رنگ و طعم دلپذیر
فلفل دلمه ای، علاوه بر رنگ و طعم، ویتامین زیادی هم داره. فلفل دلمه ای رو می تونید به صورت خام یا پخته به غذا اضافه کنید. فلفل دلمه ای رو می تونید به صورت نگینی خرد کنید یا به صورت درسته در غذا استفاده کنید. فلفل دلمه ای های رنگی، زیبایی خاصی به غذا میدن. فلفل دلمه ای رو می تونید فریز کنید تا همیشه در دسترس باشه. برای از بین بردن پوست فلفل دلمه ای می تونید اون رو روی شعله گاز کباب کنید. فلفل دلمه ای رو در جای خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به پیتزا و ساندویچ، فلفل دلمه ای یه گزینه عالیه.
10. گوجه فرنگی، طعم و رنگ طبیعی
گوجه فرنگی، یه ماده غذایی پرکاربرد در آشپزی ایرانیه. گوجه فرنگی رو می تونید به صورت رنده شده، پوره شده یا خرد شده به غذا اضافه کنید. از گوجه فرنگی های رسیده و آبدار استفاده کنید. برای از بین بردن پوست گوجه فرنگی می تونید اون رو در آب جوش بندازید. گوجه فرنگی رو می تونید فریز کنید تا همیشه در دسترس باشه. برای ترش تر شدن غذا می تونید از گوجه فرنگی کال استفاده کنید. گوجه فرنگی رو در جای خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به املت و نیمرو، گوجه فرنگی یه گزینه عالیه.
11. سرکه، طعم ترش و ملایم
سرکه، یه چاشنی ترش و ملایم برای خیلی از غذاهاست. سرکه رو می تونید به صورت رقیق شده به غذا اضافه کنید. از سرکه های با کیفیت استفاده کنید. سرکه رو به تدریج به غذا اضافه کنید تا ترشی غذا زیاد نشه. برای طعم دهی به ترشی، سرکه یه گزینه عالیه. سرکه می تونه بوی بد بعضی از غذاها رو هم از بین ببره. از سرکه سفید، سرکه سیب یا سرکه بالزامیک می تونید استفاده کنید. سرکه رو در جای خنک نگهداری کنید.
12. شکر، طعم شیرین و متعادل
شکر، یه طعم دهنده شیرین برای بعضی از غذاهاست. شکر رو به مقدار کم به غذا اضافه کنید تا طعم اون رو متعادل کنه. از شکر قهوه ای یا عسل هم می تونید استفاده کنید. شکر رو به تدریج به غذا اضافه کنید تا شیرینی غذا زیاد نشه. برای از بین بردن طعم ترش رب می تونید کمی شکر بهش اضافه کنید. شکر رو در جای خشک نگهداری کنید. برای طعم دهی به شیرینی و دسر، شکر یه گزینه عالیه. در مصرف شکر زیاده روی نکنید.
13. روغن زیتون، طعم و عطر مدیترانه ای
روغن زیتون، یه روغن سالم و خوشمزه برای پخت و پز است. از روغن زیتون فرابکر استفاده کنید تا از خواص اون بهره مند بشید. روغن زیتون رو برای تفت دادن با حرارت ملایم استفاده کنید. روغن زیتون رو در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. برای طعم دهی به سالاد و پاستا، روغن زیتون یه گزینه عالیه. می تونید سیر رو با روغن زیتون تفت بدید و بعد به غذا اضافه کنید. روغن زیتون رو می تونید به صورت خام هم مصرف کنید. از روغن زیتون برای سرخ کردن با حرارت بالا استفاده نکنید.
14. پودر لیمو عمانی، طعم ترش و دودی
پودر لیمو عمانی، یه چاشنی ترش و دودی برای غذاهای ایرانی است. از پودر لیمو عمانی با کیفیت استفاده کنید. پودر لیمو عمانی رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. پودر لیمو عمانی رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به خورشت قیمه و قورمه سبزی، پودر لیمو عمانی یه گزینه عالیه. پودر لیمو عمانی رو می تونید با سایر ادویه ها مخلوط کنید. پودر لیمو عمانی طعم متفاوتی به غذا می ده. در مصرف پودر لیمو عمانی زیاده روی نکنید.
15. دارچین، عطر گرم و دلپذیر
دارچین، یه ادویه گرم و دلپذیر برای خیلی از غذاهاست. از دارچین تازه آسیاب شده استفاده کنید تا عطر اون حفظ بشه. دارچین رو می تونید به صورت چوب دارچین یا پودر دارچین به غذا اضافه کنید. دارچین رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به شیر برنج و فرنی، دارچین یه گزینه عالیه. دارچین رو می تونید با سایر ادویه ها مخلوط کنید. دارچین طعم گرم و شیرینی به غذا می ده. در مصرف دارچین زیاده روی نکنید.
16. زنجبیل، طعم تند و تیز
زنجبیل، یه ادویه تند و تیز برای بعضی از غذاهاست. از زنجبیل تازه رنده شده استفاده کنید تا عطر اون حفظ بشه. زنجبیل رو می تونید به صورت پودر زنجبیل هم استفاده کنید. زنجبیل رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به سوپ و آش، زنجبیل یه گزینه عالیه. زنجبیل رو می تونید با سایر ادویه ها مخلوط کنید. زنجبیل طعم تند و گرمی به غذا می ده. در مصرف زنجبیل زیاده روی نکنید.
17. جوز هندی، عطر و طعم منحصر به فرد
جوز هندی، یه ادویه با عطر و طعم منحصر به فرد برای بعضی از غذاهاست. از جوز هندی تازه رنده شده استفاده کنید تا عطر اون حفظ بشه. جوز هندی رو به مقدار کم به غذا اضافه کنید. جوز هندی رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای طعم دهی به بشامل و پوره سیب زمینی، جوز هندی یه گزینه عالیه. جوز هندی رو می تونید با سایر ادویه ها مخلوط کنید. جوز هندی طعم گرم و تلخی به غذا می ده. در مصرف جوز هندی زیاده روی نکنید.
18. نمک دریا، طعم طبیعی و لذیذ
نمک دریا، یه نمک طبیعی و لذیذ برای طعم دهی به غذاهاست. از نمک دریا به جای نمک تصفیه شده استفاده کنید. نمک دریا رو به مقدار مناسب به غذا اضافه کنید. نمک دریا رو در جای خشک نگهداری کنید. برای طعم دهی به استیک و سبزیجات کبابی، نمک دریا یه گزینه عالیه. نمک دریا طعم طبیعی و دلپذیری به غذا می ده. در مصرف نمک زیاده روی نکنید. بهرهگیری از نمک دریا باعث میشه غذا طعم بهتری داشته باشه.
19. کره، عطر و طعم دلپذیر
کره، یه چربی خوشمزه و معطر برای پخت و پز است. از کره حیوانی با کیفیت استفاده کنید. کره رو برای تفت دادن با حرارت ملایم استفاده کنید. کره رو در یخچال نگهداری کنید. برای طعم دهی به پوره سیب زمینی و سس ها، کره یه گزینه عالیه. کره طعم لذیذی به غذا می ده. در مصرف کره زیاده روی نکنید. می تونید کره رو با روغن مخلوط کنید.
20. ماست، طعم ترش و ملایم
ماست، یه لبنیات ترش و ملایم برای طعم دهی به غذاهاست. از ماست چکیده استفاده کنید. ماست رو به مقدار کم به غذا اضافه کنید. ماست رو در یخچال نگهداری کنید. برای طعم دهی به خورشت ماست و آش ماست، ماست یه گزینه عالیه. ماست طعم ترش و ملایمی به غذا می ده. از ماست برای تهیه سس هم می تونید استفاده کنید. بهتر است از ماست پرچرب استفاده شود.
21. گلاب، عطر بهشتی
گلاب، عطر بهشتی به غذا میبخشد. مقدار کمی گلاب در انتهای پخت غذا، عطر بینظیری به آن میدهد. از گلاب با کیفیت و اصل استفاده کنید. گلاب را در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. گلاب برای طعمدهی به شله زرد و حلوا بسیار مناسب است. میتوانید گلاب را با زعفران دم کرده مخلوط کنید. گلاب طعم خاصی به غذا میبخشد و آن را خوشعطر میکند. در بهرهگیری از گلاب زیاده روی نکنید تا طعم اصلی غذا از بین نرود.
22. زمان بندی مناسب پخت
22 ترفند خوشمزه شدن غذا: خلاصه تجربه های نی نی سایت!
زمانبندی مناسب در پخت غذا، نقش مهمی در خوشمزگی آن دارد. اجازه دهید غذا به آرامی پخته شود تا طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. از پخت سریع و عجلهای خودداری کنید. غذا را با حرارت ملایم بپزید تا نسوزد و طعم خود را حفظ کند. برای پخت خورشتها، زمان بیشتری در نظر بگیرید تا جا بیفتند. قبل از سرو غذا، اجازه دهید کمی استراحت کند تا طعمها تثبیت شوند. زمانبندی مناسب، رمز یک غذای خوشمزه و جا افتاده است. بهخصوص برای غذاهای سنتی، زمانبندی اهمیت بیشتری دارد.
1. پیاز داغ فراوون، راز خوشمزگی!
خیلی از خانوم ها تو نی نی سایت تاکید داشتن که پیاز داغ درست و حسابی و فراوون، معجزه میکنه! هم برای خورشت ها هم برای آش و سوپ. یادتون باشه پیاز رو با حوصله و حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی و کاراملی بشه، نه اینکه بسوزه!میتونید بعد از سرخ شدن پیاز، یه قاشق چایخوری زردچوبه بهش اضافه کنید تا هم رنگش خوشگل تر بشه هم عطرش بهتر. بعضی ها هم میگفتن کمی شکر موقع سرخ شدن پیاز، طعمش رو ملس میکنه و خیلی خوشمزه میشه. اگه وقت ندارید پیاز داغ درست کنید، از پیاز داغ آماده استفاده کنید، ولی حواستون باشه که کیفیتش خوب باشه. برای اینکه پیاز داغتون ترد بشه، قبل از سرخ شدن کمی آرد بهش اضافه کنید. همیشه یه مقدار پیاز داغ آماده توی فریزر داشته باشید، برای مواقع ضروری خیلی به درد میخوره.
2. سیر، عطر و طعم جادویی
سیر یکی دیگه از موادی هست که خیلی از کاربرا توی نی نی سایت توصیه کرده بودن. مخصوصا برای غذاهای گوشتی و خوراک ها. میتونید سیر رو رنده کنید یا ریز خرد کنید و به غذا اضافه کنید. مراقب باشید سیر رو زیاد سرخ نکنید، چون میسوزه و تلخ میشه. بعضی ها هم میگفتن سیر رو آخر پخت اضافه کنید تا عطر و طعمش حفظ بشه. یه حبه سیر له شده توی ماست و خیار یا بورانی بادمجون هم خیلی خوشمزه میشه. اگه بوی سیر اذیتتون میکنه، بعد از خوردن غذا یه سیب بخورید. برای اینکه پوست سیر راحت تر کنده بشه، چند دقیقه توی آب گرم بذارید.
3. ادویه ها، بازی رنگ و طعم
بهرهگیری از ادویه های مناسب، یکی از مهمترین رازهای خوشمزه شدن غذاست. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، زیره، تخم گشنیز، پودر سیر، پودر پیاز و کاری از جمله ادویه های پرطرفدار هستن. سعی کنید ادویه ها رو به اندازه و متناسب با غذا استفاده کنید. ادویه های تازه آسیاب شده عطر و طعم بهتری دارن. برای اینکه عطر ادویه ها آزاد بشه، قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفتشون بدید. میتونید ادویه ها رو با هم ترکیب کنید و یه ادویه مخصوص برای خودتون درست کنید. مراقب باشید ادویه ها رو توی جای خشک و خنک نگهداری کنید.
4. سبزیجات معطر، عطر بهشتی
سبزیجات معطر مثل گشنیز، جعفری، نعناع، ترخون و مرزه میتونن عطر و طعم فوق العاده ای به غذا بدن. سبزیجات رو تازه استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشن. سبزیجات رو ریز خرد کنید و آخر پخت به غذا اضافه کنید. میتونید سبزیجات رو خشک کنید و برای مواقع ضروری استفاده کنید. کمی شنبلیله خشک شده به قورمه سبزی طعم بی نظیری میده. برای اینکه سبزیجات بعد از پخت رنگشون رو حفظ کنن، بلافاصله بعد از پخت توی آب یخ بریزید. میتونید سبزیجات رو فریز کنید تا همیشه در دسترس باشن.
5. آب قلم، عصاره ی طعم
آب قلم یکی از بهترین موادی هست که میتونید برای خوشمزه کردن غذا ازش استفاده کنید. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. میتونید آب قلم رو توی فریزر نگهداری کنید. برای تهیه آب قلم، قلم ها رو چند ساعت توی آب سرد خیس کنید و بعد با پیاز، سیر، هویج و ادویه بپزید. مراقب باشید قلم ها رو زیاد نپزید چون طعمشون تلخ میشه. بعد از پخت، آب قلم رو صاف کنید و چربی روش رو بگیرید.
6. رب گوجه فرنگی، رنگ و طعم دلپذیر
رب گوجه فرنگی یکی از مواد اصلی توی آشپزی ایرانی هست و میتونه به غذا رنگ و طعم دلپذیری بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. رب گوجه فرنگی رو قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت بدید تا خوشرنگ تر بشه. مراقب باشید رب گوجه فرنگی رو زیاد تفت ندید چون میسوزه و تلخ میشه. برای اینکه رب گوجه فرنگی کپک نزنه، توی ظرف شیشه ای در بسته نگهداری کنید و روش رو با روغن بپوشونید. میتونید رب گوجه فرنگی رو توی فریزر نگهداری کنید. برای اینکه طعم رب گوجه فرنگی بهتر بشه، میتونید کمی شکر بهش اضافه کنید. اگه رب گوجه فرنگی خیلی ترش بود، کمی جوش شیرین بهش اضافه کنید.
7. آبلیمو، چاشنی ترش و خوشمزه
آبلیمو یکی از بهترین چاشنی ها برای غذاهای ایرانی هست و میتونه طعم ترش و خوشمزه ای به غذا بده. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. آبلیمو رو آخر پخت به غذا اضافه کنید تا ویتامین C اون حفظ بشه. میتونید از آبلیمو تازه یا آبلیمو صنعتی استفاده کنید. مراقب باشید آبلیمو زیاد توی غذا نجوشه چون تلخ میشه. برای اینکه آبلیمو کپک نزنه، توی یخچال نگهداری کنید. میتونید آبلیمو رو توی فریزر نگهداری کنید. برای اینکه طعم آبلیمو بهتر بشه، میتونید کمی نمک بهش اضافه کنید.
8. زعفران، طلای خوش عطر
زعفران یکی از گران قیمت ترین و خوش عطرترین ادویه های دنیاست و میتونه به غذا رنگ و طعم بی نظیری بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. زعفران رو قبل از استفاده با کمی آب جوش دم کنید. میتونید برای دم کردن زعفران از یخ هم استفاده کنید. زعفران دم کرده رو توی یخچال نگهداری کنید. مراقب باشید زعفران رو توی جای مرطوب نگهداری نکنید چون کپک میزنه. برای اینکه زعفران عطر بیشتری داشته باشه، قبل از آسیاب کردن کمی تفتش بدید. میتونید زعفران رو با گلاب هم دم کنید.
9. ماست، طعم دهنده ی ملایم
ماست یکی از مواد غذایی پرکاربرد توی آشپزی ایرانی هست و میتونه به غذا طعم ملایم و خوشمزه ای بده. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. میتونید از ماست چکیده یا ماست معمولی استفاده کنید. برای اینکه ماست نبره، قبل از اضافه کردن به غذا کمی نشاسته بهش اضافه کنید. میتونید ماست رو با سبزیجات معطر ترکیب کنید و یه سس خوشمزه درست کنید. ماست یک گزینه عالی برای مزه دار کردن گوشت و مرغ است.
10. بهرهگیری از کره به جای روغن
خیلی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد کرده بودند که برای خوشمزه تر شدن غذا، به جای روغن از کره استفاده کنید. مخصوصا برای پخت پلو و ته چین. کره عطر و طعم بی نظیری به غذا میده. مراقب باشید کره رو زیاد حرارت ندید چون میسوزه. میتونید کره رو با روغن مخلوط کنید تا هم طعم کره رو داشته باشید هم از سوختنش جلوگیری کنید. کره حیوانی نسبت به کره گیاهی، طعم بهتری داره. برای اینکه کره زودتر آب بشه، اون رو به قطعات کوچیک تقسیم کنید. میتونید از کره طعم دار هم استفاده کنید.
11. آب نارنج، طعم ملس و بهشتی
آب نارنج یکی دیگه از چاشنی های ترش و خوشمزه هست که میتونه به غذا طعم ملس و بهشتی بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. آب نارنج رو آخر پخت به غذا اضافه کنید تا ویتامین C اون حفظ بشه. مراقب باشید آب نارنج زیاد توی غذا نجوشه چون تلخ میشه. میتونید از آب نارنج تازه یا آب نارنج صنعتی استفاده کنید. برای اینکه آب نارنج کپک نزنه، توی یخچال نگهداری کنید. میتونید آب نارنج رو توی فریزر نگهداری کنید. برای اینکه طعم آب نارنج بهتر بشه، میتونید کمی نمک و فلفل بهش اضافه کنید.
12. پودر لیمو عمانی، عطر و طعم دودی
پودر لیمو عمانی یکی از ادویه های خوش عطر و طعم هست که میتونه به غذا عطر و طعم دودی بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. پودر لیمو عمانی رو توی جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتونید لیمو عمانی رو خودتون خشک کنید و پودر کنید. برای اینکه پودر لیمو عمانی عطر بیشتری داشته باشه، قبل از استفاده کمی تفتش بدید. میتونید پودر لیمو عمانی رو با ادویه های دیگه ترکیب کنید و یه ادویه مخصوص برای خودتون درست کنید.
13. شکر، تعادل طعم
شاید عجیب به نظر برسه، ولی اضافه کردن کمی شکر به بعضی از غذاها میتونه طعمشون رو خیلی بهتر کنه. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. شکر میتونه طعم ترشی و تیزی غذا رو متعادل کنه. میتونید به خورشت ها، آش ها و بعضی از سس ها کمی شکر اضافه کنید. مراقب باشید شکر رو زیاد استفاده نکنید چون غذا رو شیرین میکنه. میتونید به جای شکر از عسل یا شیره خرما هم استفاده کنید. برای اینکه شکر راحت تر حل بشه، اون رو با کمی آب گرم مخلوط کنید. شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید، طعم بهتری داره.
14. سرکه، طعم ترش و تیز
سرکه یکی دیگه از چاشنی های ترش و تیز هست که میتونه به غذا طعم خاصی بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. سرکه رو به سالاد ها، ترشی ها و بعضی از غذاها اضافه کنید. مراقب باشید سرکه رو زیاد استفاده نکنید چون غذا رو خیلی ترش میکنه. میتونید از سرکه سیب، سرکه بالزامیک یا سرکه انگور استفاده کنید. سرکه سیب نسبت به سرکه های دیگه، طعم ملایم تری داره. برای اینکه طعم سرکه بهتر بشه، میتونید اون رو با کمی روغن زیتون و ادویه مخلوط کنید. سرکه سفید برای تمیز کردن سطوح هم خیلی کاربرد داره.
15. خیساندن حبوبات
خیساندن حبوبات قبل از پخت، نه تنها باعث میشه زودتر بپزن، بلکه طعمشون رو هم بهتر میکنه و از نفخ اونها هم جلوگیری میکنه. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. حبوبات رو حداقل 8 ساعت قبل از پخت توی آب خیس کنید. آب حبوبات رو چند بار عوض کنید. میتونید به آب حبوبات کمی نمک اضافه کنید. برای اینکه حبوبات راحت تر بپزن، میتونید به آبشون کمی جوش شیرین اضافه کنید. بعد از خیساندن حبوبات، اونها رو خوب بشویید. حبوبات خیس خورده رو میتونید فریز کنید.
16. بهرهگیری از ادویه کاری
ادویه کاری ترکیبی از ادویه های مختلف هست که میتونه به غذا طعم و عطر فوق العاده ای بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. میتونید ادویه کاری رو خودتون درست کنید. برای اینکه ادویه کاری عطر بیشتری داشته باشه، قبل از استفاده کمی تفتش بدید. ادویه کاری رو توی جای خشک و خنک نگهداری کنید. ادویه کاری برای طعم دار کردن مرغ و ماهی هم خیلی مناسبه.
17. آب گوشت، عصاره ی طعم گوشت
آب گوشت یکی از بهترین موادی هست که میتونید برای خوشمزه کردن غذا ازش استفاده کنید. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. میتونید آب گوشت رو توی فریزر نگهداری کنید. برای تهیه آب گوشت، گوشت رو با پیاز، سیر، هویج و ادویه بپزید. مراقب باشید گوشت رو زیاد نپزید چون طعمش بد میشه. بعد از پخت، آب گوشت رو صاف کنید و چربی روش رو بگیرید.
18. نمک دریا، طعم طبیعی
نمک دریا نسبت به نمک معمولی، طعم طبیعی تری داره و میتونه به غذا طعم بهتری بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. نمک دریا رو به تمام غذاها اضافه کنید. مراقب باشید نمک دریا رو زیاد استفاده نکنید چون غذا رو شور میکنه. نمک دریا حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به نمک معمولی هست. نمک دریا رو توی جای خشک نگهداری کنید. نمک دریا برای تهیه ترشی و شور هم خیلی مناسبه. نمک دریا رو میتونید از عطاری ها و فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید.
19. فلفل دلمه ای، عطر و طعم شیرین
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات خوش طعم هست که میتونه به غذا عطر و طعم شیرین و ملایمی بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. فلفل دلمه ای رو میتونید کبابی کنید یا توی فر بپزید. برای اینکه فلفل دلمه ای راحت تر پوست کنده بشه، اون رو روی شعله مستقیم گاز بچرخونید. فلفل دلمه ای رو میتونید فریز کنید. فلفل دلمه ای برای طعم دار کردن پیتزا و ساندویچ هم خیلی مناسبه.
20. زنجبیل، طعم تند و گرم
زنجبیل یکی از ادویه های تند و گرم هست که میتونه به غذا طعم خاصی بده. توی نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. مراقب باشید زنجبیل رو زیاد استفاده نکنید چون غذا رو خیلی تند میکنه. زنجبیل برای درمان سرماخوردگی هم خیلی مفیده. زنجبیل رو توی جای خشک و خنک نگهداری کنید. زنجبیل برای طعم دار کردن چای هم خیلی مناسبه.
21. سبزیجات خشک، عطر ماندگار
درست است که سبزیجات تازه عطر و طعم بهتری دارند، اما سبزیجات خشک هم میتونن گزینه خوبی برای مواقعی باشن که سبزیجات تازه در دسترس نیستند و عطر ماندگاری دارند. خیلی از کاربرا توی نی نی سایت بهش اشاره کرده بودن. از سبزیجات خشک مثل نعناع خشک، پونه خشک، شوید خشک، گشنیز خشک و جعفری خشک در غذاها استفاده کنید. سبزیجات خشک رو قبل از استفاده کمی خیس کنید تا نرم بشن. سبزیجات خشک رو توی جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتونید سبزیجات رو خودتون خشک کنید. برای اینکه سبزیجات خشک عطر بیشتری داشته باشن، قبل از استفاده کمی تفتشون بدید. سبزیجات خشک برای طعم دار کردن ماست و ترشی هم خیلی مناسبه.
22. جوز هندی، طعم گرم و شیرین
جوز هندی ادویه ای است با طعم گرم، شیرین و کمی تند که میتونه به غذاهای شما طعم و عطر بی نظیری ببخشه. در نی نی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. جوز هندی رو رنده کنید و به غذاها اضافه کنید. جوز هندی بیشتر برای طعم دار کردن غذاهایی مثل بشامل، پوره سیب زمینی و شیرینی ها استفاده میشود. مراقب باشید جوز هندی رو زیاد استفاده نکنید، چون مصرف زیاد آن مضره. جوز هندی رو در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری کنید. بهترین زمان برای اضافه کردن جوز هندی به غذا، اواخر پخت است.







یه بار خورشت قورمه سبزی درست کردم پیاز داغ رو حسابی کاراملی کردم و آخر پخت هم یه کم گلاب اضافه کردم عطرش کل خونه رو پر کرد و طعمش فوق العاده شد
برای ادویه کاری من همیشه موقع سرخ کردن پیاز با روغن کمی تفت میدم تا عطرش بیاد بیرون بعد مواد رو میریزم تو قابلمه
راستی آب قلم خونه ما تو فریز همیشه یه ظرفش هست هر کاری میکنی یادت نره نمک رو اواخر اضافه کنی نه اول پخت